Miten valita oikea plastiikkakirurgi tai kauneudenhoidon ammattilainen juuri sinulle?

25.10.2023

Ensinnäkin oikein nolottaa miten harvakseltaan olen kerennyt tänne kirjoittaa. Olen kuitenkin onnellinen, että julkaisuhitauden syy on valtavissa työmäärissä eikä haluttomuudessa kirjoittaa. Olen kiitollinen kaikkien asiakkaitteni luottamuksesta.

Viime aikoina mediassa on ollut keskustelua tavallista enemmän esteettisitä toimenpiteistä ja plastiikkakirurgiasta. Alaa on moitittu mm valvonnan puutteesta. Varmasti parannettavaa löytyykin. Haasteellista sitten kuluttajan kannalta onkin miettiä missä ja miten turvallista hoitoa voi luotettavasti saada. Turvallisuustekijöiden lisäksi olisi hoidon tai toimenpiteen oltava vielä tehokastakin, jotta niin sanotusti käytetylle rahalle tulisi vastinetta. Markkinaviidakossa on jos jonkinlaista hoitoa ja tuotetta, joiden hintahaarukka on kympeistä tuhansiin euroihin. Puhutaan veitsettömistä minihoidoista, jotka hoituvat käden käänteessä ilman toipumisaikaa samalla kun toiset vannovat raskaan kirurgian nimeen. Niin kutsutusta esteettisestä lääketieteestä ja kauneudenhoidosta on tullut iso business, jossa on vaikea seikkailla.

Mistä kuluttaja voi sitten päätellä kuka on juuri hänelle oikea kirurgi tai muu asiantuntija esteettisen toimenpiteen tai hoidon valinnassa? Kysymykseen ei tietenkään ole yksinkertaista vastausta, mutta vähintään pieni taustatyö on usein hyödyllinen onnistuneen tuloksen saamiseksi myös siten, että hoidolla saadaan käytetylle rahalle vastinetta. Valitettavan usein vastuu ja hoitojen haitat näyttävät jäävän lopulta kuluttajalle ja asiakkaalle itselleen etenkin, kun puhutan esteettisistä hoidoista tai leikkauksista. Näin ollen todennäköisesti on viisainta hieman perehtyä hoitojen tai leikkausten tekijöihin ennen hoitoon tai edes arvioon hakeutumista. 

Riippuen haetusta hoidosta tai toimenpiteestä vähimmäisvaatimuksena hoidon toteuttavalla henkilöllä tulisi olla viranomaisen myöntämä lupa tehdä suunniteltuja hoitoja. Jos siis hoidot ovat kajoavia ja ihoa selvästi läpäiseviä riskialttiita hoitoja. Julkiterhikki palvelusta voi helposti tarkistaa kunkin terveydenhuollon ammattilaisen ammattioikeudet ihan muutamalla klikkauksella. Viranomaisen lupalappu ei tietenkään vielä kerro tekijän kokemuksesta tai kädenjäljestä, mutta kertoo se kuitenkin perusturvallisuudesta.

-Todellinen esteettisen hoitojen ammattilainen on todennäköisesti perehtynyt alan koko kenttään ainakin sillä tarkkuudella, että pystyy perustelemaan itselleen ja asiakkailleen mitä hoitoja voi kullekin yksilöllisesti suositella, tarjota tai tehdä. 

-Todellinen ammattilainen ei todennäköisesti hermostu haasteista tai vaikeistakaan asiakkaan  kysymyksistä.

-Todellinen ammattilainen saattaa todennäköisesti myös joskus sanoa ei.

-Todellisella ammattialisella on tietojensa ja mielipiteidensä tukena myös puolueetonta tieteellistä tutkimustietoa. Nykyään myös esteettisistä hoidoista/leikkauksista tutkimustietoa on saatavilla verraten hyvin.

-Todellinen ammattilainen on todennäköisesti valmis näyttämään aikaisempia työnsä tuloksia vaitiolovelvollisuuttaan kuitenkin kunnioittaen sekä kertomaan työkokemuksestaan avoimesti ja rehellisesti. 

-Todellinen ammattilainen ei todennäköisesti houkuttele asiakkaita riskialttiisiin toimenpiteisiin tai leikkauksiin maksuttomuudella tai isoilla alennuksilla.

-Todellinen ammattilainen kertoo myös hoitoon tai toimenpiteeseen liittyvistä ikävistä asioista kuten komplikaatioriskeistä ja niiden hoitoperiaatteista (kuka hoitaa ja missä) jos ongelmia parantumisessa ilmenisi.

Yllä oleva lista edustaa vain minun omaa henkilökohtaista mielipidettäni asiasta, mutta näihin seikkoihin itse kiinnittäisin huomiota esteettisiin hoitoihin tai toimenpiteisiin hakeutuessani. Lisäksi myös ihmisen persoona saattaa ratkaista paljon. Etenkin kirurgisissa leikkauksissa on olennaista, että toimenpiteen tekevästä kirurgista jää luotettava ja turvallinen olo itselle.

Ulkomailla suoritetut laadukkaatkin kirurgiset toimenpiteet voivat olla Suomessa asuvalle ongelmallisia jos paranemisongelmia ilmenee. Ulkomailla on varmasti vähintään yhtä laadukasta ja taitavaa kirurgiporukka kuin meillä Suomessa. Itsekin olen saanut paljon opetusta esimerkiksi turkkilaiselta, kroatialaiselta ja venezuelalaiselta plastiikkakirurgeilta, mutta maallikon voi olla haasteellista löytää ulkomailta luotettavaa operoivaa tahoa valtavan tarjonnan äärellä. 

Maailmassa ja Suomessa on monia taitavia kirurgeja ja kauneudenhoidon ammattilaisia, jotka varmasti toimivat niin sanotusti puhtaat jauhot pussissa, mutta aina kannattaa kokenuttakin ammattilaista hieman haastaa ja muistaa, että kyse on omasta kehosta ja lompakosta, ei hoitavan lääkärin tai kirurgin. Etenkin isommissa ja kalliimmissa toimenpiteissä saattaa olla järkevää käydä muutamalla eri kirurgilla kuuntelemassa näkemys toimenpiteestä ja suunnitelmasta ennen varsinaista toteutusta. Käynneillä todennäköisesti oppii itsekin enemmän ymmärtämään ja hahmottamaan oman hoitonsa tavoitteita. Onnistuessaan plastiikkakirurgiset leikkaukset ja muut esteettiset hoidot tarjoavat niitä harkitseville oikeasti huomattavaa elämänlaatua lisäävää arvoa.

Olen Kristiina Hietanen, jyväskyläläinen plastiikkakirurgi. Naisena olen muun työni lisäksi kiinnostunut myös kauneudenhoidosta ja ihon hyvinvoinnista. Hoidan erilaisia ihmisiä sekä sairaudenhoidollisten että esteettisten tarpeiden mukaan. Vastaanotollani asiakkaalle mietitään aina paras ja turvallinen ratkaisu yksilöllisesti. Tavoitteena on saada aikaan luonnollinen ja sopusuhtainen lopputulos hoidon vaikuttavuudesta tinkimättä. Minulle asiakkaan kuuleminen on tärkeää myös hoidon jälkeen.

Kauneuden jäljillä blogissa käsitellään erilaisia plastiikkakirurgiaan ja kauneuskirurgiaan liittyviä aiheita. Blogia päivitetään noin kuukauden välein. Kauneuden jäljillä blogi syntyy tilanteista ja plastiikkakirurgina työssäni kohtaamistani asioista.

TILAA ILMOITUS BLOGIPOSTAUKSISTA

Jätä sähköpostiosoitteesi, niin saat ilmoituksen kun uusi blogikirjoitus julkaistaan.

Uusimmat postaukset

Myös nämä voi kiinnostaa sinua