IHONHOITO

aknearpien hoito & ihon nuorennus laserilla / kemiallinen kuorinta

Ihonhoito ja ihon pinnan sekä kunnon nuorentaminen tai laadun parantaminen on nähdäkseni yksi tärkeä osa-alue silloin kun tavoitellaan hyvinvoivaa ja virkeää ilmettä. Joskus voi olla, että pelkkä ihon laadun parantaminen auttaa niin paljon , että varsinaista rakasta kirurgiaa ei tarvita. Yleensä plastiikkakirurgian tavoitteena on näyttää hyvinvoivalle ja terveelle. Ihonhoidon rooli korostuu tässä.

Asiakkaan tavoitteen mukaan saatetaan toteuttaa joko leikkauksen yhteydessä tai ilman ihoa nuorentavia laserhoitoja, TCA (trikloorietikkahappo) kuorintaa tai mikroneulausta. Joskus asiakkaalle suunnitellaan pelkästään ihon laatua parantava tai nuorentava laserhoito tai TCA-kuorinta pigmenttivaurioiden, juonteiden ryppyjen, ihon ikääntymisestä johtuvan veltostumisen tai aknearpien hoitamiseksi.

Yleensä plastiikkakirurgian tavoitteena on näyttää hyvinvoivalle ja terveelle.

Ihon nuorentaminen ja aknearpien hoito laserilla

Laserhoidoilla voidaan tehokkaasti hoitaa ihon ikääntymismuutoksia. Hoidot ovat usein sarjahoitoja. Laserilla aktivoidaan ihon omia korjaus- ja paranemismekanismeja. Laserilla päästään vaikuttamaan ihon pintaa syvemmällä. Joskus laserhoitoon on mielekästä yhdistää esimerkiksi PDT tai TCA hoito. Etenkin aknearpien hoidossa sarjahoidot ja useamman laserhoitotyypin yhdistäminen hoitoon voi olla järkevää. Toipumisaika tehokkaammista hoidoista on yleensä 5-7 vuorokautta. Aurinkoaltistuksen välttäminen hoidon jälkeen vähintään 2 kuukautta on olennaista. Laserhoidot pitää suunnitella aina yksilöllisesti tavoitteet ja kunkin ihotyyppi huomioiden. Hoidon suunnittelemiseksi vastaanottoaika on pakollinen ennen hoitoa.

Hoito alkaa plastiikkakirurgin tapaamisella

Hoito alkaa aina siis tapaamisella toimenpiteen tekevän plastiikkakirurgin kanssa, Vastaanotolla plastiikkakirurgi vastaa kaikkiin toimenpiteeseen liittyvin kysymyksiin.

 

Vastaanotolla saat paljon tietoa mm.

 • Erilaisista hoitovaihtoehdoista
 • Toimenpiteeseen valmistautumisesta
 • Toimenpiteiden kulusta
 • Riskitekijöistä
 • Miten toipumiseen kannattaa varautua kotioloissa
 • Jälkitarkastuksista ja yhteydenpidosta sinun ja toimenpiteen tehneen plastiikkakirurgin välillä koko toipumisesi ajan.
 • Toimenpiteen vaikutuksien näkymisestä

Sopiiko laserhoito minulle?

Laserkuorinta sopii yleensä hyvin vaaleaihoisille henkilöille.

Laserhoidolla voidaan myös tasoittaa pieniä ryppyjä, uurteita ja ihon värimuutoksia. Hionnan tai kuorinnan jälkeen uusi iho syntyy kireämpänä ja sileänä. Menetelmä sopii hyvin iän tuomien muutosten hoitoon.

Aknearpien laserhoito sopii kaikille, ja laserhoito sopii useimmille ihotyypeille.

Kemialliset kuorinnat

TCA eli trikloorietikkahappokuorinnat voidaan tehdä joko yksistään usein sarjahoitona ihon kunnon parantamiseksi ja aknearpien hoitamiseksi. Myös ihon veltostumista ja auringosta johtuvia pigmenttimuutoksi voidaan hoitaa tehokkaammilla TCA kuorinnoilla tuloksellisesti.

Mihin happokuorinnan teho perustuu?

Hoidossa TCA-liuosta levitetään ihon pinnalle, mikä johtaa ihon kontrolloituun kuoriutumiseen ja ulkokerrosten irtoamiseen. Tämä prosessi stimuloi ihon luonnollista uusiutumista ja paranemismekanismeja, mikä taas parantaa ihon sävyä, rakennetta ja vähentää epätäydellisyyksiä.

Milloin happokuorintaa ei pidä tehdä?

 • Kesä ei ole hyvä aika happokuorinnalle, koska ihoa on suojattava vähintään 1 kuukausi hoidon jälkeen.
 • Hoitoalueella ei saa olla ihottumaa tai aktiivista tulehdusta. Esimerkiksi huuliherpeksen estolääkitys tulee aloittaa ainakin päivää ennen toimenpidettä, jos sinulla on voimakas huuliherpes taipumus.
 • Henkilöillä, joilla on tummemmat ihonsävyt, tai joilla on tiettyjä sairauksia, voi olla suurempi riski saada komplikaatioita tai lopputuloksena voi olla epätasainen pigmentaatio.
 • Aktiivinen ihosyöpä tai aurinkokeratoosi
 • Verenvuotosairaudet
 • Roaccutan-hoidon lopettamisesta tulee olla kulunut vähintään 6 kk ennen hoitoa.