Pistoshoidot

Esteettiset pistoshoidot

Botuliinitoksiini

Viime vuosina erityisesti kasvojen alueen kauneudenhoidossa ovat yleistyneet erilaiset pistoshoidot. Vaikka ihon ikääntymistä ei voida estää, hoidoilla tavoitellaan luonnollista, pirteämpää ja nuorekkaampaa ilmettä sekä asiakkaan kauneimpien piirteiden korostamista. Yleisimpiä näistä ovat botuliinitoksiini- ja täyteainehoidot. Molemmat käsittelyt tehdään hyvin ohuella neulalla ihon alle pistäen. Toimenpide ei aiheuta yleensä voimakasta kipua. Täyteainehoidon yhteydessä annosteltavassa hyaluronihappovalmisteessa on puuduteaine sekoitettuna, mikä lieventää tuntemusta pistoksen osalta. Botuliinitoksiinihoito suoritetaan ilman puuduteainetta.

Pistoshoitojen yhteydessä iholle etenkin pistoskohtiin voi ilmaantua punoitusta ja pieniä mustelmia, mikä on hyvä huomioida ennen hoitoa. Verta ohentavat lääkitykset ja luontaistuotteet, kuten esimerkiksi kalanmaksaöljy ja omega valmisteet saattavat voimistaa mustelmien syntyä, joten nämä suositellaan tauotettavaksi ainakin 3 viikkoa ennen hoitoa. Tietyt sairaudet ja esimerkiksi ihottumat ja ihon tulehdukset voivat olla este turvalliselle hoidolle.

Hoidolla vaikutetaan kasvojen lihaksiin, jotka liikkuessaan aiheuttavat ikääntymisen mukanaan tuovia ilmejuonteita ja ryppyjä. Botuliinitoksiini rentouttaa lihaksia ja vähentää niiden aktiivisuutta annoksesta riippuen. Hoidolla voidaan nuorentaa hyvin luonnollisesti kasvojen ilmettä, kun annostelu ja pistostekniikka ovat oikein valittuja ja halittuja jokaisen asiakkaan persoonalliset kasvojen piirteet huomioiden. Kasvojen ilmeettömyys ei ole tavoiteltu lopputulos ellei sitä erikseen toivota.

Huom!

Sinun ei tarvitse tietää ennen ajanvarausta mikä tuote tai hoito on sinulle sopivin vaihtoehto vaan se voidaan arvioida vastaanotolla asiakkaan toiveita kuunnellen. Vastaanotolla varmistutaan aina käytettävän menetelmän turvallisuudesta ja soveltuvuudesta kullekin asiakkaalle ennen hoitoa.  Mahdolliset perussairaudet ja lääkitykset kannattaa mainita aina ennen hoitoja.

 

Botuliinitoksiinihoidon vaikutus alkaa viimeistään 1-2 viikon kuluessa käsittelystä ja vaikutus kestää henkilöstä riippuen 4-6 kuukautta. Toimenpide voidaan uusia tämän ajanjakson jälkeen. Vaikutus on aina väliaikainen.

Hoidon jälkeen iholla voi esiintyä punoitusta ja pistokohdissa myös pieniä mustelmia, jotka ovat kuitenkin ohimeneviä. Myös lievää päänsärkyä saattaa ilmaantua hoidon jälkeen henkilöstä riippuen. Hikoilua , saunomista ja alkoholin käyttöä kannattaa välttää 48 tuntia käsittelyn jälkeen. Hoitoa ei suositella raskauden tai imetyksen aikana.

"Hoidolla voidaan nuorentaa hyvin luonnollisesti kasvojen ilmettä, kun annostelu ja pistostekniikka ovat oikein valittuja."

Hyaluronihappo

Kasvojen täyteainehoidot ovat yleistyneet viime vuosina etenkin kasvojen piirteitä nuorentavana ja korostavana toimenpiteenä. Myös pieniä luonnollisia kasvojen piirteiden korjauksia voidaan saada täyteaineilla aikaiseksi. Hyaluronihappoa on ihmisen ihossa jo luonnostaan. Hoidon jälkeen iho näyttää pirteämmältä ja kosteutetulta. Hoidolla on mahdollista nuorentaa ja piristää kasvojen piirteitä hyvin luonnollisesti, kun pistostekniikka ja annos sekä käytettävä valmiste on huolellisesti valittu. Yleensä tavoiteltava lopputulos on sellainen, joka korostaa tai korjaa henkilön omia kasvojen piirteitä varsin luonnollisesti ja ulkopuoliselle huomaamattomasti.

Yleisimpiä hyaluronihappolla käsiteltäviä kasvojen kohteita ovat esimerkiksi huulten muotoilu, poskipäiden korostus, kasvojen piirteiden nuorentaminen, silottaminen tai korostaminen sekä suupielten juonteiden käsittely ja silottaminen. Hoitoa voidaan antaa myös kokokasvoille ihon kimmoisuuden lisäämiseksi. Tietyissä tilanteissa myös alaluomien aluetta ja tummuutta voidaan hoitaa täyteaineinjektioin.

Täyteainekäsittelyn jälkeen iholla voi ilmaantua punoitusta ja pieniä mustelmia, jotka ovat ohimeneviä. Hoidon teho näkyy heti ja vaikutus kestää 6 kuukaudesta 9 kuukauteen ja jopa pidempään henkilöstä riippuen. Hikoilua ja saunomista kannattaa välttää 48 tuntia käsittelyn jälkeen. Hoitoa ei suositella raskauden tai imetyksen aikana.

Hyaluronihappohoidot ovat oikein käytettyinä yleensä turvallisia, mutta eivät riskittömiä. Hyaluronihappolle on olemassa myös ´vasta-aine´ , hyaluronidaasi, jota voidaan käyttää hoidetulle alueelle, mikäli aineen vaikutus halutaan pois. Valtaosassa tapauksia hoito on tehokasta.

Injektiohoitoihin voi varata suoraan toimenpideajan, mutta joskus kokonaisuuden suunnitteleminen voi viedä aikaa, jolloin erillinen suunnittelukäynti voi olla tarpeellinen.

Sairaudenhoidolliset botuliini-injektiot

Botuliinitoksiinilla on myös useita lääketieteellisiä käytön aiheita. Botuliinin avulla voidaan hoitaa esimerkiksi kainaloiden ja kämmenten liikahikoilua. Hoito on yleensä hyvin tehokas. Myös esimerkiksi pään tai ostan hikoilua voidaan tarvittaessa vähentää ja hallita botuliini-injektioin jos esimerkiksi esiintymistilanteissa otsan hikoilu koetaan haitalliseksi. Yleinen käyttöaihe botuliinihoidolle on myös bruksismi eli hampaiden öinen narskuttelu, joka voi aiheuttaa mm. jatkuvaa päänsärkyä. Botuliinihoito on varsin tehokasta tähän käytettynä. Botuliinia voidaan käyttää lisäksi migreenin hoidossa.